ჯალები - უგემრიელესი ინდური დესერტი

ჯალები - უგემრიელესი ინდური დესერტი
ჯალები (Jalebi) - ტრადიციული ინდური დესერტია, რომელსაც ინდოეთში თითქმის ყველგან ამზადებენ - რესტორნებიდან დაწყებული, ქუჩით დამთავრებული. ეს ხრატუნა, ტკბილი, შემწვარი სპირალები გულგრილს არავის ტოვებს, განსაკუთრებით კი, ბავშვებს მოსწონთ.

ინგრედიენტები

  • ფქვილი - 2 ჩ/ჭ
  • მაწონი ან არაჟანი - 1 ს/კ
  • წყალი - 1, 1/4 ჩ.ჭ (ცომისთვის)
  • წყალი - 2, 2/3 ჩ.ჭ (სიროფისთვის)
  • მანანის ბურღული (ან დაფქული ბრინჯი) - 2 ჩ.კ.
  • სოდა ან გამაფხვიერებელი - 1/4 ჩ.კ.
  • შაქარი - 4 ჩ.ჭ.
  • ლიმონის წვენი - 1 ს/კ
  • ზეთი - შესაწვავად

მომზადების წესები

შეურიეთ ერთმანეთში ფქვილი, მანანი, სო
და, არაჟანი და თბილი წყალი. კარგად აურიეთ ხელის სათქვეფით. უნდა მიიღოთ ბლინების ცომის მსგავსი მასა ან ოდნავ სქელი.
დადეთ ცომი თბილ ადგილას მინიმუმ 2 საათით. შეიძლება მთელი ღამითაც.

მოამზადეთ შაქრის სიროფი:


შაქარი, წყალი და ლიმონის წვენი მოათავსეთ ქვაბში და დადგით საშუალო ცეცხლზე. ადუღეთ 5 წუთი და გადმოდგით.

გააგრძელეთ კითხვა
FaceBook ბეჭდვა
კომენტარები / 0 /
კომენტარი ჯერ არ გაკეთებულა
loadign_gif
გამოკითხვა
რომელ კატეგორიას ნახულობთ ყველაზე ხშირად?
არქივის კალენდარი
ორ სა ოთ ხუ პა შა კვ
2728293031 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30